Veelgestelde vragen

 

Wanneer ontvang ik mijn bestelling? Maandag t/m Vrijdag worden de bestellingen verzonden met PostNL Briefpost en om 16:00 uur opgehaald. Over het algemeen is uw bestelling de volgende dag in huis. Is het na 5 bezorgdagen nog niet binnen, neem dan even contact op, vermeld je naam en adres. Tijdens feestdagen werkt PostNL niet, het kan hierdoor soms langer duren voordat je je bestelling in huis hebt.

Bezorgdagen zijn: dinsdag t/m zaterdag. 

 

Heb ik wel de juiste maat ontvangen? Als u een nieuw fopspeentje binnen krijgt dan kan deze nieuwe speen afwijken van de vorm/uiterlijk van de speen die u momenteel in bezit heeft. Onze Fopspenen zijn gemaakt van natuurrubber. Dit heeft als eigenschap dat het uitzet als het wordt gebruikt. Hoe meer zuigkracht een kindje heeft hoe meer het bolletje (natuurrubber) gaat uitzetten.

Mocht uw kindje veel zuigkracht hebben, introduceer dan meerdere spenen zodat er niet één speen is met een groot bolletje, maar meerdere spenen met gelijkvormige bolletjes, zodat uw kindje niet gewent raakt aan één vorm speen.  Controleer altijd conform de handleiding de spenen elke keer voor gebruik.  

 

 

Mijn speentje vertoonde verkleuringen of is stuk bij aankomst Dat is vervelend! Stuurt u ons een foto, en uw adres dan krijgt u direct een nieuwe! Verkleuring op het schild ná schoonmaken? Dan is de speen te heet verhit geweest. Volg de gebruiksaanwijzing daarom goed op. Water koken, gas uitzetten en dan de speentjes er in leggen tot een maximale tijd van 5 minuten. Laat het water nooit doorkoken als de speentjes er in liggen. Speentjes daarna reinigen door er gekookt water overheen te gieten. Nooit in een magnetronsterilisator stoppen of vaatwasser.  De schildjes zijn gemaakt van polypropeen een hele pure kunststof wat onder andere gebruikt wordt in ziekenhuismateriaal.  Het is niet gevoelig voor bacteriën maar het heeft wel een laag smeltpunt. Hierdoor ontstaan er verkleuringen bij oververhitting.

 

Het materiaal van het speentje lijkt anders dan bij mijn vorige speen

Fopspenen worden van natuurrubber gemaakt. Per batch kan het materiaal van rubber verschillen. De ene keer is het doorzichtig, de andere keer is het troebel, of is het een mengeling van doorzichtig en ondoorzichtig rubber. Dit doet niet af aan de kwaliteit van de speen. Als u goed aan de speen trekt kunt u de kwaliteit van het rubber beoordelen. Mocht u toch twijfels hebben, stuurt u ons een foto van de speen en het rubber dan kijken we graag met u mee.

 

Orderbevestiging of verzendbevestiging niet gekregen? Het kan gebeuren dat deze in uw spammail beland. Mocht u daar ook geen mailtje van ons vinden neem dan contact op en vermeld uw naam waarmee u heeft besteld dan gaan we de order terugzoeken. 

 

Mijn vraag staat er niet bij? Wilt u meer informatie over de speen kijk ook op onze informatiepagina. Andere vragen of komt u er niet uit? Stuur ons een mailtje naar info@SpenenWereld.nl